16.06.2009 19:39

SUPERRYCHLOVKA: Recept na domácí knedlík a fotky

Od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!

1,5 včerejšího rohlíku
1,5 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky
2 žloutky
0,5 lžičky soli
0,5půl prášku do pečiva
1,5 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka
2 bílky - ušlehat 

Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty.

Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!! Vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte roubu s výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní". Potom párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou). Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných tak hold bude knedlík světlý, ale to mu na chuti nic nesebere.

—————

Zpět


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode